Koke egg, hvor lenge? Hardkokte egg - bløtkokte egg

Hvor lenge skal egg koke?

Egg er rike på proteiner, jern og A-, B1, B2- og D-vitaminer, egg har også mye umettede fettsyrer som er sunt. Det høres kanskje enkelt ut å koke et egg, men det er mange måter å koke egg på. Hvordan koke egg for å få bløtkokte egg, hardkokte egg, smilende egg, egg med hard plomme eller egg med myk plomme? Det er kanskje ikke så rett fram å koke egg allikevel? Kanskje de forskjellige familiemedlemmene hvil ha egget kokt på forskjellige måter?

Det er ikke bare koketiden på egg som er det avgjørende, men flere andre faktorer. Egg skal helst oppbevares i kjøleskapet, men du bør bruke tempererte egg når du koker egg, dvs. at eggene bør ligge et par timer i romtemperatur før du koker dem.

Myten om at man må prikke eggene før man koker egg, stemmer ikke helt. Det er ikke nødvendig å prikke egget, men dette er heller ikke helt avgjørende.

Du bør ikke ha salt i kokevannet og du bør legge egget i kaldt vann etter at det er kokt.

Du kan finne mange ulike oppskrifter på kokte egg.

Koketid egg

Hvor lenge egg skal koke for å få bløtkokte egg, hardkokte egg avhenger av hvor ferske de er og hvor store de er. For romtempererte, middels store egg, kan du bruke dette som en pekepinn på hvor lenge egg skal koke:

Bløtkokte egg: 2-3 min
Hardkokte egg med myk plomme: 5-6 min
Hardkokte egg med hard plomme: 8-10 min

Finn din egen koketid, eller se flere oppskrifter med egg!