Hvor mange kalorier om dagen? Kalorier per dag

Hvor mange kalorier per dag?

Kalorier er en enhet for måling av energi. Kalorier brukes stort sett til å angi energien i matvarer og oppgis i kilokalorier, eller kcal. Hvis du for eksempel ønsker å gå ned i vekt, kan det være nyttig å passe på hvor mange kalorier du får i deg om dagen. Hvor mange kalorier du trenger hver dag avhenger av hvor mye du beveger deg og hvilestoffskiftet ditt (BEE). Uansett er det viktig med et riktig kosthold.

Det finnes formler som tar hensyn til kjønn, vekt, høyde og alder for å finne ut hvilestoffskiftet ditt, dette multipliseres så med en aktivitetsfaktor for å finne ut ca. hvor mange kalorier du forbrenner per dag. Hvis du driver med mye trening, trenger du flere kalorier enn hvis du er lite aktiv. Hvis du verken vil gå opp eller ned i vekt, bør du få i deg like mange kalorier som du forbrenner per dag. Hvis du vil slanke deg, skal du forbrenne flere kalorier enn du får i deg om dagen.

Hvis du ikke vil bruke kompliserte formler, kan du gange vekten din med 30 - 40, så finner du ut ca. hvor mange kalorier du forbrenner om dagen.

Hvis slanking er målet, skal du altså få i deg litt færre kalorier enn dette, men det viktigste er et sunt kosthold og å drive med trening.

Kalorier i matvarer

Her finner du ut hvor mange kalorier det er i noen få utvalgte matvarer:

Hvor mange kalorier er det i en banan?
Hvor mange kalorier er det i druer?
Hvor mange kalorier er det i et eple?
Hvor mange kalorier er det i sjokolade?
Hvor mange kalorier er det i øl?
Hvor mange kalorier er det i vin?
Hvor mange kalorier er det i egg?
Hvor mange kalorier er det i kylling?
Hvor mange kalorier er det i brød?